Un tast de vins consta de tres fases: la visual, l’olfactiva i la gustativa. Pot tenir una aparença sofisticada, però en realitat és una tècnica més senzilla del que sembla i us ajudarà a gaudir molt més dels vins. A més, el tast és qüestió de pràctica, així que a mesura que aneu tastant vins podreu descriure’ls millor i amb més facilitat.
Guia pràctica del tast:
Posa la copa sobre un fons blanc, decanta-la uns 45° per separar el líquid dels pòsits que hi pugui haver al fons.
Agafa la copa pel peu, primer sense agitar-la, i olora. Mou-la suaument, donant voltes al vi, i torna a olorar.
L’última fase és la d’assaborir el vi. Passeja’l per la boca per captar tots els sabors i la seva essència.
Sabor dolç
El causen els sucres i l’alcohol de la fermentació, i el grau de maduració del raïm.
Acidesa
És un component essencial del vi i li aporta una sensació d’equilibri i de frescor.
Aspror
El causen els tanins que provenen de les tiges i les llavors del raïm, i de la fusta de la bota.